Yamaha YP30G

Yamaha YP30G
Yamaha YP30G
Yamaha YP30G

Kapacitet protoka od 1000 litara u minuti? Pumpa YP30G nudi to!

Iza svakog proizvoda poznatog brenda Yamaha stoji bogato iskustvo u inženjeringu. Zato je ova vodena pumpa jednostavno najbolji izbor s obzirom na snagu, iskoristivost goriva i pouzdanost.

Model YP30G s kapacitetom protoka od 980 litara u minuti uz potpuno pouzdan rad i zapanjujuće razine učinkovitosti zahvaljujući uglađenom Yamaha 4-taktnom OHV agregatu. Učinkovita jedinica koja se lako pokreće zbog elektronskog paljenja i velikog prigušivača radi izuzetno tiho.

Usto postoje posebne značajke koje pružaju dugi vijek trajanja i olakšavaju korisnicima rad s pumpom. Značajke su ugrađene u svaki dio ovog snažnog uređaja i zbog toga zaslužuje nositi naziv Yamaha.

Detalji

 • Moćan 4-taktni Yamaha OHV agregat zapremine 171 ccm s 5 KS
 • Automatski dekompresijski sustav za jednostavnije pokretanje
 • Sustav elektronskog pokretanja bez potrebe za održavanjem (TCI)
 • Veliki prigušivač za izuzetno tih rad
 • Pouzdanost i učinkovita potrošnja goriva te dug vijek trajanja agregata
 • Samozalivna centrifugalna pumpa s priključcima od 80 mm / 3"
 • Maksimalan kapacitet pumpe - 980 litara u minuti
 • Dužina usisa od 31 m i visina usisa od 7 m
 • Vrijeme samozaliva je samo 120 sekundi za 5 m
 • Spremnik goriva visokog kapaciteta (4,5 l) za dugi rad
 • Košuljica cilindra od lijevanog željeza za dulji vijek trajanja
 • Izdržljivi, cjevasti metalni okvir koji ide preko cijele pumpe

Karakteristike

Yamaha 4-taktni OHV agregat s 5 KS - ekonomičan i tih

Kod pumpe YP30G samo povučete kabel i opušteno prepustite posao uglađenoj, pouzdanoj i tihoj snazi Yamaha MZ175 4-taktnog OHV agregata. Ova izdržljiva i učinkovita jedinica zapremine 171 ccm hlađena zrakom daje dovoljno okretnog momenta i snagu usisa te omogućuje izvanrednu ekonomičnost, i to sve s radom na benzinskom gorivu (OCT 95).

Yamaha agregat donosi inovacije

Ne samo da vam nudimo automatski dekompresijski sustav za lakše pokretanje nego i sustav elektronskog paljenja (TCI) koji stvara iskru za jednostavno pokretanje bez truda u svim uvjetima. Sustav TCI omogućuje i izvanrednu ekonomičnost i pouzdanost u uglađen rad.

Pumpa YP30G - izvanredna učinkovitost pumpanja

Kapacitet protoka od 980 litara u minuti jest zadivljujuća značajka s obzirom da je jedinica praktična i lagana. Međutim, to nisu sve performanse pumpe YP30G. Isto tako vodu podiže visoko, na dužinu usisa od 31 metar i visinu usisa od 7 metara. Usto joj je vrijeme samozaliva 5 litara u samo 120 sekundi. Tako se to radi u Yamahi!

Čvrsta i pouzdana konstrukcija - napravljena da traje

Izdržljivi, cjevasti metalni okvir koji ide preko cijele pumpe i čuva čitavu jedinicu, kućište i rotor od lijevanog željeza - pumpa YP30G oblikovana je kako bi pružila veliku snagu i izdržljivost koja traje. Mehaničke brtve od ugljika i keramike smanjuju abraziju i trenje te se mogu lako zamijeniti. Isto tako se ispust kućišta pumpe nalazi na pristupačnom mjestu.

Jednostavno rukovanje je Yamaha specijalnost

Pumpa YP30G oblikovana je tako da se može koristiti svaki dan, a sadrži značajke poput sustava upozorenja za količinu ulja koji automatski isključuje agregat ako je razina ulja niska i ne dopušta ponovno uključivanje sve dok se ne doda ulje. Na taj način sprječava nastanak štete i produžuje vijek trajanja pumpe. Pomaže i čep za spremnik ulja postavljen tako da mu možete lako pristupiti, prigušivač iskri koji je jednostavan za čišćenje i spužvasti filtar zraka.

Praktične postavke ponovnog punjenja bit će vam korisne

Uz ekonomičan Yamaha 4-taktni agregat koji može raditi duže nego što ste mislili, ugradili smo za vas i neobično velik spremnik za gorivo od 4,5 litara, što znači da nećete morati često puniti spremnik. Za jednostavan prijenos i spremanje pumpa YP30G sadrži i kuglasti ventil koji se jednostavno uključuje i isključuje.

Priključci od 80 mm / 3" za jednostavno spajanje

Za brzo i jednostavno spajanje crijeva za usis i izbacivanje koristimo veličine NPT (National Pipe Thread). Usto je dostupan čitav niz crijeva za usis i izbacivanje posebno odabranih za Yamaha pumpe iz sektora za dijelove i dodatnu opremu (Parts and Accessories division) tvrtke Yamaha Motor Europe. Više informacija potražite na www.yamaha-motor-acc.com

Tehničke specifikacije

Tip 4-takta, zračno hlađenje
Zapremina 171cc
Maksimalna snaga 4,1 kW @ 4.000 okr/min
Nazivna snaga 3,35 kW @ 3.600 okr/min
Sustav podmazivanja Zapljuskivanje
Dimenzije 397 mm x 518 mm x 466 mm
Kapacitet spremnika goriva 4,5 Litara
Promjer usisnog tijela 76,2 mm
Discharge port 76,2 mm
Maksimalan kapacitet 58,8 m³/h

Cijena

YP30G 4.900,00 kn

Cijene su informativne, preporučene maloprodajne, sa svim uključenim davanjima, podložne promjeni i vrijede do objave novih.
Cjenik vrijedi od 21.02.2017.