Yamaha YP20G

Yamaha YP20G
Yamaha YP20G
Yamaha YP20G

Moćan, pouzdan i spreman za akciju

Iza svakog proizvoda poznatog brenda Yamaha stoji bogato iskustvo u inženjeringu. Zato je ova vodena pumpa jednostavno najbolji izbor s obzirom na snagu, iskoristivost goriva i pouzdanost.

Model YP20G ima kapacitet protoka 600 litara u minuti uz potpuno pouzdan rad i zapanjujuće razine učinkovitosti zahvaljujući uglađenom Yamaha 4-taktnom OHV agregatu. Riječ je o učinkovitoj jedinici koja se lako pokreće zbog elektronskog sustava paljenja i velikog prigušivača te radi izuzetno tiho.

Usto postoje posebne značajke koje pružaju dugi vijek trajanja i olakšavaju korisnicima rad s pumpom. Značajke su ugrađene u svaki dio ovog snažnog uređaja i zbog toga zaslužuje nositi naziv Yamaha.

Detalji

 • Moćan 4-taktni Yamaha OHV agregat zapremine 123 ccm OHV s 4 KS
 • Automatski dekompresijski sustav za jednostavnije pokretanje
 • Sustav elektronskog paljenja bez potrebe za održavanjem (TCI)
 • Veliki prigušivač za izuzetno tih rad
 • Pouzdanost i učinkovita potrošnja goriva te dug vijek trajanja agregata
 • Samozalivna centrifugalna pumpa s priključcima od 50 mm / 2"
 • Maksimalan kapacitet pumpe - 600 litara u minuti
 • Dužina usisa od 30 m i visina usisa od 7 m
 • Vrijeme samozaliva je samo 120 sekundi za 5 m
 • Spremnik za gorivo visokog kapaciteta (4,5 l) za dugi rad
 • Košuljica cilindra od lijevanog željeza za dulji vijek trajanja
 • Izdržljivi, cjevasti metalni okvir koji ide preko cijele pumpe

Karakteristike

Yamaha 4-taktni OHV agregat s 4 KS - ekonomičan i tih

Kod pumpe YP20G samo povučete kabel i opušteno prepustite posao uglađenoj, pouzdanoj i tihoj snazi Yamaha MZ125 4-taktnog OHV agregata. Ova izdržljiva i učinkovita jedinica zapremine 123 ccm hlađena zrakom daje dovoljno okretnog momenta i snagu usisa te omogućuje izvanrednu ekonomičnost, i to sve s radom na benzinskom gorivu (OCT 95).

Yamaha agregat donosi inovacije

Ne samo da vam nudimo automatski dekompresijski sustav za lakše pokretanje nego i sustav elektronskog paljenja (TCI) koji stvara iskru za jednostavno paljenje bez truda u svim uvjetima. Sustav TCI omogućuje i izvanrednu ekonomičnost i pouzdanost u uglađen rad.

Pumpa YP20G - izvanredna učinkovitost pumpanja

Kapacitet protoka od 600 litara u minuti jest zadivljujuća značajka s obzirom da je jedinica praktična i lagana. Međutim, to nisu sve performanse pumpe YP20G. Isto tako vodu podiže visoko, na dužinu usisa od 30 metara i visinu usisa od 7 metara. Usto joj je vrijeme samozaliva 5 litara u samo 120 sekundi. Tako se to radi u Yamahi!

Čvrsta i pouzdana konstrukcija - napravljena da traje

Izdržljivi, cjevasti metalni okvir koji ide preko cijele pumpe i čuva čitavu jedinicu, kućište i rotor od lijevanog željeza - pumpa YP20G oblikovana je kako bi pružila veliku snagu i izdržljivost koja traje. Mehaničke brtve od ugljika i keramike smanjuju abraziju i trenje te se mogu lako zamijeniti. Isto tako se ispust kućišta pumpe nalazi na pristupačnom mjestu.

Jednostavno rukovanje je Yamaha specijalnost

Pumpa YP20G oblikovana je tako da je možete koristiti svaki dan, a sadrži značajke poput sustava upozorenja za količinu ulja koji automatski isključuje agregat ako je razina ulja niska i ne dopušta ponovno uključivanje sve dok se ne doda ulje. Na taj način sprječava nastanak štete i produžuje vijek trajanja pumpe. Pomaže i čep za spremnik ulja postavljen tako da mu možete lako pristupiti, prigušivač iskri koji je jednostavan za čišćenje i filtar zraka od pjene.

Praktične postavke ponovnog punjenja bit će vam korisne

Uz ekonomičan Yamaha 4-taktni agregat koji može raditi duže nego što ste mislili, ugradili smo za vas i neobično velik spremnik goriva od 4,5 litara, što znači da nećete morati često puniti spremnik. Za jednostavan prijenos i spremanje pumpa YP20G sadrži i kuglasti ventil koji se jednostavno uključuje i isključuje.

Priključci od 50 mm / 2" za jednostavno spajanje

Za brzo i jednostavno spajanje crijeva za usis i izbacivanje koristimo veličine NPT (National Pipe Thread). Usto je dostupan čitav niz crijeva za usis i izbacivanje posebno odabranih za Yamaha pumpe iz sektora za dijelove i dodatnu opremu (Parts and Accessories division) tvrtke Yamaha Motor Europe. Više informacija potražite na www.yamaha-motor-acc.com

Tehničke specifikacije

Tip 4-takta, zračno hlađenje
Zapremina 123cc
Maksimalna snaga 3,0 kW @ 4.000 okr/min
Nazivna snaga 2,23 kW @ 3.600 okr/min
Sustav podmazivanja Zapljuskivanje
Dimenzije 391 mm x 502 mm x 454 mm
Kapacitet spremnika goriva 4,5 Litara
Promjer usisnog tijela 50,8 mm
Discharge port 50,8 mm
Maksimalan kapacitet 36,0 m³/h

Cijena

YP20G 4.500,00 kn

Cijene su informativne, preporučene maloprodajne, sa svim uključenim davanjima, podložne promjeni i vrijede do objave novih.
Cjenik vrijedi od 21.02.2017.